top of page
Chef at Work

White Beans with lamb " Yemeni "
فاصوليا بيضاء بالطريقة اليمنية

Prep Time:

20 Minutes

Cook Time:

60 Minutes

Serves:

4 Servings

Level:

Intermediate

Ingredients

  • 1/2 kg lamb meat - نص كيلو لحمة خروف 

  • 1/2 kg White beans - فاصوليا بيضاء 

  • 1 Onion - بصل 

  • 3  Tomato - طماطم  

  • 1 Cup olive oil - زيت زيتون 

  • 3 Tb Tomato paste - معجون طماطم 

  • 1 Garlic - ثوم 

  • Coriander - كزبرة 

  • salt / pepper - ملح / فلفل 


Preparation

Step 1 خطوة 


يتم تنقيع الفاصوليا لمدة 12 ساعة و بعدها يتم سلقها لحد ما يستوي .

We Soaked the White beans for 12 hours , then we biled until they are cooked . 



Step 2 خطوة 

في قدر نضع زيت الزيتون , و البصل و نحمسه لمدة 5 دقايق , بعدها نضيف اللحمة و الفلفل الاسود و الملح و نقلب لحد ما يتغير لونها . بعدها نضيف الماء و نطبخ اللحمة لحد ما تستوي .

In pot we add olive oil , onions and saute for 5 minutes , then add the meat , black pepper and salt , stir until its color  changes. then add water and cook the meat  until it's done . 



Step 3 خطوة 


نضيف معجون الطماطم و الطماطم المفرومة و نحركها جيداً مع اللحمة لحد ما يتسبك , بعدها نضيف الفاصوليا البيضاء المطبوخة سابقاً .

Add tomato paste , chopped tomatoes and stir it well with the meat and cook it for 10 min then add the white beans .



Step 4خطوة 


في مقلاة نضع زيت زيتون و ثوم و كزبرة و نحمسها , بعدها نسكب الخليط على قدر الفاصولياء باللحمة لاضافة نكهة و طعم على الاكلة .

In a pan we put olive oil , garlic and coriander cook it for a while then we pour the mixture over the   white beans with meat to add more flavor to the food . 




Bon Appetit  .... بالعافية 



© 2024 by Ababeel Factory for Food Service 

bottom of page