top of page
Chef at Work

Semolina Dessert - حلى السميد

Prep Time:

5 Min

Cook Time:

15 Min

Serves:

Sharing

Level:

Beginner

Ingredients

  • 200 g Semolina - سميد 

  • 95 g Powder Milk - حليب بودر 

  • 100 g Icing Sugar - سكر بودر 

  • 170 g Cream - قشطة 

  • 180 g Morsels chocolate - حبيبات الشوكولاته 


Preparation

Step 1  خطوة 


نحمص السميد لحد ما يعطي لون بني و بعدها ينقل الى وعاء ثاني . 

Roast the semolina until it turns brown , then transfer it to another bowl .



Step 2  خطوة 

نحمص بودرة الحليب شوي و نضيفه لنفس الوعاء تبع السميد .

Roast the milk powder and then add it to the same bowl of semolina .


Step 3  خطوة 

في وعاء نضيف بودرة السكر و القشطة و نحركه جيداً لحد ما يتجانس .

In bowl , add the sugar and cream , mix well until combined very well . 


Step 4  خطوة 

نضيف الخليط لوعاء السميد و نعجنها جيداً .

Add the mixture to the semolina bow and knead it well .


Step 5  خطوة 

نفرش العجينة في صينية .

Spread the dough on a tray .


Step 6  خطوة 

نذوب حبيبات الشوكولاته في الحمام المائي . 

Melt the chocolate chips in the water bath . 


Step 7 خطوة 

نسكب الشوكولاته على الصينية و نضعها بالثلاجة . 

Pour the chocolate to the same tray and put it in the refrigerator .




Bon  Appetit ........ بالعافية 



© 2024 by Ababeel Factory for Food Service 

bottom of page