
Ingredients
2 Onion - بصل
Oil - زيت
1 Cup Red Lentil - عدس أحمر
3 Cup Water - ماء
Salt & pepper - ملح و فلفل اسود
Preparation
Step 1 خطوة
نضع زيت بالقدر و من ثم نضيف العدس , نقوم بتحمير العدس لمدة خمس دقائق
Add lentils in to a pot with a small amout of oil , saute the lentils for 5 minutes
Step 2 خطوة
نضيف الملح و الفلفل الاسود و نحركه جيداً , و بعدها نضيف الماء و نتركه لمدة 20 دقيقة
Add Salt and pepper , mix well , Add Hot water , cover and let it boil for 20 minutes .
Step 3 خطوة
باستعمال الخلاط اليدوي نطحن العدس حتى يصبح قوامه جداً ناعم
Using hand blender , crush the lentils untill they are vary smooth
Step 4 خطوة
في مقلاة جديدة نضع كمية جيدة من الزيت و نقلي البصل المفروم لمدة 10 دقائق , بعدها نسكب البصل و الزيت على شوربة العدس و نخلطه جيداً
Add the Diced onions into the a new pan and cook with oil for about 10 min then pour the onions and oil on to the lentils and mix well .
Bon appetit بالعافية