top of page
Chef at Work

Lentil soup
شوربة عدس عراقية

Prep Time:

10 Minutes

Cook Time:

30 Minutes

Serves:

4 Servings

Level:

Beginner

Ingredients

  • 2   Onion - بصل 

  • Oil - زيت 

  • 1 Cup Red Lentil - عدس أحمر 

  • 3 Cup Water - ماء 

  • Salt & pepper - ملح و فلفل اسود 

Preparation

Step 1 خطوة 


نضع زيت بالقدر و من ثم نضيف العدس , نقوم بتحمير العدس لمدة خمس دقائق 

Add lentils in to a pot with a small amout of oil , saute the lentils for 5 minutes 



Step 2 خطوة 


نضيف الملح و الفلفل الاسود و نحركه جيداً , و بعدها نضيف الماء و نتركه لمدة 20 دقيقة 

Add Salt and pepper , mix well , Add Hot water , cover and let it boil for 20 minutes .


Step 3 خطوة 


باستعمال الخلاط اليدوي نطحن العدس حتى يصبح قوامه جداً ناعم 

Using hand blender , crush the lentils untill they are vary smooth 


Step 4 خطوة 


في مقلاة جديدة نضع كمية جيدة من الزيت و نقلي البصل المفروم لمدة 10 دقائق , بعدها نسكب البصل و الزيت على شوربة العدس  و نخلطه جيداً 

Add the Diced onions into the a new pan and cook with oil for about 10 min then pour the onions and oil on to the lentils and mix well . 



Bon appetit    بالعافية  

© 2024 by Ababeel Factory for Food Service 

bottom of page