top of page
Chef at Work

Koshari كشري

Prep Time:

45 Min

Cook Time:

25 Minutes

Serves:

6 Servings

Level:

Advanced

Ingredients

  • 3 Onions    بصل 

  • Oil    زيت 

  • 200g Brown Lentils   عدس بني 

  • 600g Egyptian Rice   رز مصري  

  • Vinegar   خل 

  • Garlic   ثوم 

  • 6 Tomato  طماطم 

  • Cumin  كمون  

  • Salt / Pepper     ملح و فلفل أسود 

  • 200g Macaroni   مكرونة 

  • 100g Vermicelli    شعرية 

Preparation

ٍStep 1 

في مقلاة نضع الزيت و نقلي بصل شرائح لحد ما يستوي . 

In a frying pan , put the oil and fry the sliced onions until they become brown .


Step 2 

نسلق العدس نص سلقة و بعدهاه نصفيها و نضعها جانباً .

In pot we boil the lentils half way , then drain and set aside .


Step 3 

في قدر نضع زيت و ثوم و نحمسه لحد ما يطلع له ريحة بعدها نشيلها من النار و نضع الخل ثم  عصير الطاطم و الملح و الفلفل و الكمون و نحركها جيداً لحد التجانس على نار هادية .

In Saucepan , put oil , garlic and saute it until you feel the smells , then remove it from the heat and put vinegar, tomato juice , salt , pepper and cumin , stir well over a low heat . 


Step 4 

نسلق المكرونة       Boil the pasta 


Step 5 

في حلة جديدة نضع قليل من زيت البصل المتبقي و نحمر الشعرية لحد ما تشقر معانا و بعدها نضعها جانباً في صحن اخر . 

In a new pot , put a little of the remaining onion oil and fry the Vermicelli until they give you a nice color , then transfer it to other plate .


Step 6 

في نفس الحلة نضع بصل مفروم و زيت و نشوحها شوي .

In the same pot , put chopped onions and oil and fry it a little . 


Step 7 

بعدها نضع الرز و الشعرية و العدس البني و ماء ساخن و نقلب مع اضافة ملح حسب الرغبة و نتركها 20 دقيقة .

Then we put the rice , vermicelli , brown lentils and hot water and stir , adding salt as desired , leave it for 20 minutes.






أثناء التقديم يضاف للطبق القليل من المكرونة و الصوص و البصل المقرمش 

وفي بعض الأحيان يضاف الدقة ( ماء + خل + ثوم + كمون + ملح ) 

During Serving we add to the dish little pasta , tomato sauce and crispy onions 

and sometime  Dakka ( water + vinegar + garlic + cumin + salt ) 



Bon Appetit ..... و بالعافية   






© 2024 by Ababeel Factory for Food Service 

bottom of page