
Ingredients
3 Onions بصل
Oil زيت
200g Brown Lentils عدس بني
600g Egyptian Rice رز مصري
Vinegar خل
Garlic ثوم
6 Tomato طماطم
Cumin كمون
Salt / Pepper ملح و فلفل أسود
200g Macaroni مكرونة
100g Vermicelli شعرية
Preparation
ٍStep 1
في مقلاة نضع الزيت و نقلي بصل شرائح لحد ما يستوي .
In a frying pan , put the oil and fry the sliced onions until they become brown .
Step 2
نسلق العدس نص سلقة و بعدهاه نصفيها و نضعها جانباً .
In pot we boil the lentils half way , then drain and set aside .
Step 3
في قدر نضع زيت و ثوم و نحمسه لحد ما يطلع له ريحة بعدها نشيلها من النار و نضع الخل ثم عصير الطاطم و الملح و الفلفل و الكمون و نحركها جيداً لحد التجانس على نار هادية .
In Saucepan , put oil , garlic and saute it until you feel the smells , then remove it from the heat and put vinegar, tomato juice , salt , pepper and cumin , stir well over a low heat .
Step 4
نسلق المكرونة Boil the pasta
Step 5
في حلة جديدة نضع قليل من زيت البصل المتبقي و نحمر الشعرية لحد ما تشقر معانا و بعدها نضعها جانباً في صحن اخر .
In a new pot , put a little of the remaining onion oil and fry the Vermicelli until they give you a nice color , then transfer it to other plate .
Step 6
في نفس الحلة نضع بصل مفروم و زيت و نشوحها شوي .
In the same pot , put chopped onions and oil and fry it a little .
Step 7
بعدها نضع الرز و الشعرية و العدس البني و ماء ساخن و نقلب مع اضافة ملح حسب الرغبة و نتركها 20 دقيقة .
Then we put the rice , vermicelli , brown lentils and hot water and stir , adding salt as desired , leave it for 20 minutes.
أثناء التقديم يضاف للطبق القليل من المكرونة و الصوص و البصل المقرمش
وفي بعض الأحيان يضاف الدقة ( ماء + خل + ثوم + كمون + ملح )
During Serving we add to the dish little pasta , tomato sauce and crispy onions
and sometime Dakka ( water + vinegar + garlic + cumin + salt )
Bon Appetit ..... و بالعافية