top of page

Ingredients
4 Cup Jareesh - جريش مغسول و منقوع لمدة ساعتين
1 Cup Egyption rice - رز مصري مغسول و منقوع لمدة ساعتين
1 Onino - بصل
1 Tb Cumin - كمون
100g butter - زبدة
salt / ملح
1.5 L water - ماء
1 L meat broth - مرقة لحم
1/2 L laban - لبن
الكشنة :
( 1 بصل / 1 فلفل بارد / 1Tb معجون طماطم / 1ts ليمون اسود / 2tb زبده / 2tb زيت / قرفة / هيل / فلفل اسود / كركم )
Preparation
خطوة 1
في قدر يضاف الزبده و البصل و يحمس
خطوة 2
نضيف كمون / ملح / ماء
خطوة 3
نضيف الجريش / الرز المصري و نطبخه على نار عالية لمدة 5 دقايق و بعدها نار هادية لمدة ساعة ونص
خطوة 4
يضاف مرقة اللحم و يطبخ لمدة ساعة
خطوة 5
يضاف اللبن و يطبخ لمدة ساعة
خطوة 6
ندق الجريش او نضربه بالخلاط اليدوي ونطبخه نص ساعة
خطوة 7
نزينه بالكشنة المذكورة سابقاً
bottom of page