top of page
Chef at Work

Jareesh - جريش

Prep Time:

20 min

Cook Time:

4 hour

Serves:

6 Servings

Level:

Advanced

Ingredients

  • 4 Cup Jareesh - جريش مغسول و منقوع لمدة ساعتين 

  • 1 Cup Egyption rice - رز مصري مغسول و منقوع لمدة ساعتين 

  • 1 Onino - بصل 

  • 1 Tb Cumin - كمون 

  • 100g butter - زبدة 

  • salt / ملح 

  • 1.5 L water - ماء 

  • 1 L meat broth - مرقة لحم 

  • 1/2 L laban - لبن 

الكشنة : 

( 1 بصل / 1 فلفل بارد /  1Tb معجون طماطم / 1ts ليمون اسود / 2tb زبده / 2tb زيت / قرفة / هيل / فلفل اسود / كركم ) 

Preparation

خطوة 1 

في قدر يضاف الزبده و البصل و يحمس 


خطوة 2 

نضيف كمون / ملح / ماء 


خطوة 3 

نضيف الجريش / الرز المصري و نطبخه على نار عالية لمدة 5 دقايق و بعدها نار هادية لمدة ساعة ونص 


خطوة 4 

يضاف مرقة اللحم و يطبخ لمدة ساعة 


خطوة 5 

يضاف اللبن و يطبخ لمدة ساعة 


خطوة 6 

ندق الجريش او نضربه بالخلاط اليدوي  ونطبخه نص ساعة 


خطوة 7 

نزينه بالكشنة المذكورة سابقاً 



© 2024 by Ababeel Factory for Food Service 

bottom of page