top of page
Chef at Work

Hummus - حمص

Prep Time:

20 Min

Cook Time:

2 hour

Serves:

4 Servings

Level:

Intermediate

Ingredients

  • 500g Chickpeas - حمص حب 

  • 100g water - ماء 

  • 100g Tahina - طحينة 

  • 6 Tb lemon juice - ليمون 


Aldiqa - الدقة 

  • 2 Cloves of garlic - فصين ثوم 

  • jalapeno - فلفل حار 

  • lemon - ليمون 

  • Olive oil - زيت زيتون 

  • salt / Cumin / ملح / كمون 


Preparation

Step 1  خطوة 

بعد ما نقعنا الحمص الحب في وعاء ماء ليوم كامل نضعه في قدر ضغط  ونطبخه  لمدة ساعة .

After we soaking the chickpeas in a bowl of water for one day , put it in a pressure cooker and cook for 1 hour.



Step 2  خطوة 

في مُحضرة طعام نضع الحمص المطبوخ و نضربه بالخلاط .

In food processor , place the cooked chickpeas and blend them.



Step 3 خطوة 

بعدها نضيف في الخلاط ماء و الطحينة و الليمون و نضرب ثانية مرة . 

Add to the mixture , water , tahinia and lemon and blend again.



Step 4 خطوة 

نضيف ملح و نخلطه بالخلاط و اثناء الخلط نضيف ثلج و بعدها زيت زيتون لحد ما يعطينا القوام المطلوب .

Add salt to the mixture and mix it well with the blender and during mixing add ice and then olive oil until it give us the desired consistency . 




اثناء التقديم نزين الطبق بالدقة و زيت الزيتون . 

While serving , garnish the dish with aldiqa and olive oil .




Bon Appetit ..... بالعافية 



© 2024 by Ababeel Factory for Food Service 

bottom of page