
Ingredients
500g Chickpeas - حمص حب
100g water - ماء
100g Tahina - طحينة
6 Tb lemon juice - ليمون
Aldiqa - الدقة
2 Cloves of garlic - فصين ثوم
jalapeno - فلفل حار
lemon - ليمون
Olive oil - زيت زيتون
salt / Cumin / ملح / كمون
Preparation
Step 1 خطوة
بعد ما نقعنا الحمص الحب في وعاء ماء ليوم كامل نضعه في قدر ضغط ونطبخه لمدة ساعة .
After we soaking the chickpeas in a bowl of water for one day , put it in a pressure cooker and cook for 1 hour.
Step 2 خطوة
في مُحضرة طعام نضع الحمص المطبوخ و نضربه بالخلاط .
In food processor , place the cooked chickpeas and blend them.
Step 3 خطوة
بعدها نضيف في الخلاط ماء و الطحينة و الليمون و نضرب ثانية مرة .
Add to the mixture , water , tahinia and lemon and blend again.
Step 4 خطوة
نضيف ملح و نخلطه بالخلاط و اثناء الخلط نضيف ثلج و بعدها زيت زيتون لحد ما يعطينا القوام المطلوب .
Add salt to the mixture and mix it well with the blender and during mixing add ice and then olive oil until it give us the desired consistency .
اثناء التقديم نزين الطبق بالدقة و زيت الزيتون .
While serving , garnish the dish with aldiqa and olive oil .
Bon Appetit ..... بالعافية