top of page
Chef at Work

Basbousa - بسبوسة

Prep Time:

15 Min

Cook Time:

30 min

Serves:

sharing

Level:

Beginner

Ingredients

  • 1 Cup Butter - زبدة 

  • 2 Cup Semolina -سميد 

  • 1 Cup Sugar - سكر 

  • 1/2 Cup Coconut - جوز الهند 

  • 1 Cup Cream - قشطة 

  • 1 Cup laban - لبن 

  • 1 Ts Baking powder - بيكنج بودر 

  • salt - ملح 


للقطر : 

  • كوب سكر 

  • كوب ماء 

  • فانيلا 

Preparation

Step 1 خطوة 

في وعاء نخلط السميد و السكر و الزبده المذابة و الملح و نخلط جيداً 

In a Bowl , mix semolina , Sugar , Melted butter and salt and mix well.



Step 2 خطوة 

نضيف في نفس الوعاء جوز الهند و القشطة و اللبن و نخلط جيداً .

Add to the same bowl , Coconut , cream and laban and mix well . 



Step 3 خطوة 

نضيف بيكنج بودر و نخلط جيداً 

add Baking Powder and mix again . 



Step 4 خطوة 

في صينية نفرش العجينة و نقسمها مربعات و ندخلها الفرن لمدة 30 دقيقة .

Spread the dough on a tray , divide it into squares and put it in the oven for 30 min.



Step 5 خطوة 

نسكب القطر عليه و نتركه لحد ما يتشربها 

pour the syrup over it and leave it to absorb .




Bon Appetit ..... بالعافية 


© 2024 by Ababeel Factory for Food Service 

bottom of page